Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/eso/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/eso/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2722

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/eso/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2726

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/eso/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3624
eso endüstriyel otomasyon ocak 2018 haber bülteni

ESO Endüstriyel Otomasyon Ocak 2018 Bülteni

ESO Endüstriyel Otomasyon Haber Bültenimizde; Otomasyon ile ilgili bilgiler, Türkiye’ de ilk defa tasarlanarak üretilen Topuk Çember Makinemiz hakkında bilgiler bulabilirsiniz.


ESO Endüstriyel Otomasyon Web Sitesini Yeniledi.


ESO Endüstriyel Otomasyon,dijital dünyada erişilebilirliğini arttırmak ve tüm sektörlere yönelik olarak anahtar teslim imalat makineleri otomasyonu ve üretim hattı otomasyonu başta olmak üzere gerek üretim gerek hizmet teknolojilerinin girdiği tüm alanlarda gereksinimlerinize daha rahat ulaşabilmeniz amacı ile web sitesini yeniledi. ESO Endüstriyel Otomasyon’un sitesinde firma ile ilgili bilgilerin yanı sıra, faaliyet alanlarını, imza attığı dev projeleri, haberleri ve sektör ile ilgili faydalı köşe yazılarını bulabilirsiniz. Ayrıca firmanın LinkedIn, Facebook ve Youtube kanallarında da takip etmeyi unutmayın. 


ESO Endüstriyel Otomasyon

SANTEK 2017 Fuarı’ na katıldı.


ESO Endüstriyel Otomasyon ve kardeş şirketi Erdemtaş Makine ESO Group çatısı altında TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından 2-5 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen SANTEK 2017 – 4. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı’ na katıldı. ESO Group bu yıl ağırlıklı olarak otomasyon proje ve referanslarının, lastik ve kauçuk sektörüne yönelik makine imalatlarının ve anahtar teslimi fabrika montajı hizmetlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.  Yoğun ilgi ile karşılaşılan stantta yurt içi ve yurt dışı iş bağlantıları gerçekleştirildi. 

Türkiye’ nin en önemli sanayi fuarlarından olan SANTEK 2017’ ye; Üretim makineleri ve imalat endüstrisi, enerji, elektrik, elektronik ve otomasyon, otomotiv ve otomotiv yan sanayi, liman, tersane ve gemi sanayi ile demir çelik ve demir dışı metaller sektörlerinden 300’ ye yakın firma katıldı. ESO Endüstriyel Otomasyon’ un da oldukça ilgi gördüğü fuar bu yıl 30.000’ i aşkın ziyaretçi kabul etti.

ESO Group bu yıl ağırlıklı olarak otomasyon proje ve referanslarının, lastik ve kauçuk sektörüne yönelik makine imalatlarının ve anahtar teslimi fabrika montajı hizmetlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.  Yoğun ilgi ile karşılaşılan stantta yurtiçi ve yurtdışı iş bağlantıları gerçekleştirildi.

Anahtar Teslim Üretim Hattı Ve Makine Otomasyonunda 1. Sınıf Kalite

ESO Group bünyesinde bulunan ESO Endüstriyel Otomasyon bugüne kadar gerçekleştirdiği fabrika proses otomasyonu projeleri ile misafirlerinin ilgi odağı oldu.  Özellikle Mitsubishi markasının çözüm ortağı olan firma Marmaray projesinin otomasyon ve elektrik sistemlerini kurmuş, teknolojisini ve hizmet kalitesini,  güvenlik ve tam kontrol ile buluşturmuştu.

ESO Endüstriyel Otomasyon ayrıca kardeş şirketi Erdemtaş’ın imalatını yaptığı makinelerin otomasyon sistemlerini kurup sahada devreye alıyor.  Bu iki markanın aralarında oluşturulan sinerji ile ESO Group, anahtar teslim makine imalat ve üretim hattı kurulumu ve yine anahtar teslimi fabrika montajı hizmetleri veriyor, müşterilerine hem maliyet hem de zamandan tasarruf sağlıyor.

ESO Group çatısı altında bulunan Erdemtaş Makine ise fuarda tamamen kendi tasarımı Topuk Teli Sarma Makinesi ile ön plana çıktı. Türkiye’ de ilk defa tasarlanarak Ar-Ge çalışmalarının ardından imalatı ve ESO Endüstriyel Otomasyon tarafından da otomasyon sistemi kurulan makine sahada devreye alındı. Erdemtaş Makine, özellikle lastik sektörüne yönelik imalat makineleri üretimi ile adından söz ettiriyor. Referansları arasında; Pirelli, Brisa, Petlas, Sumitomo, Goodyear gibi dünya markalarının bulunduğu şirket, gerek üretimde kullandığı malzemelerin kalitesinden gerekse işgücü kalitesinden asla vazgeçmemesinin meyvelerini toplamaya devam ediyor.

Bu çerçevede oldukça verimli geçen fuar katılımımızda misafirimiz olan tüm ziyaretçilerimize ESO Group’ a ayırdıkları değerli zaman ve ilgileri için teşekkür ederiz.


Otomasyon Nedir?  Endüstriyel Otomasyon ve Avantajları


Otomasyonun bilinen en yaygın tanımı; yapılan bir işin makine ile insan arasında paylaşımıdır. İnsan gücünün yoğun kullanıldığı sisteme yarı otomasyon, makinelerin yoğun olarak kullanıldığı sisteme de tam otomasyon denir. Otomasyonda mamül üretiminde ve hizmet tesliminde verimliliği optimize etmek için makineler ve teknolojiler kullanılır. Kısacası otomasyon iş yerinde iş verimini arttırmak için makineleşmedir. 

Otomasyon ilk olarak sanayi devrimi yıllarında su ve buhar gücünü kullanarak mekanik üretim yapan sistemler ile ortaya çıktı.  1712 yılında icat edilen Buhar Makinesinin mekanik üretim tesislerine uygulanması ile atılan bu ilk adımı, 1770 yılında Endüstriyel Devrim ve Mekanizasyon süreci takip etti.

İlk Buhar Makinesi

Yüzyıl Elektrik ve İş Bölümüne Dayalı Seri Üretime Geçilmesi sürecinde önemli gelişmelere sahne oldu. Bu dönemde iş bölümüne dayalı, elektrik enerjili kitlesel üretim devreye girdi. 1900’ lü yılların başında Henry Ford ilk üretim hatlarını oluşturan öncülerden biri olarak tarih sayfalarında yerini aldı. 1952 yılında ilk Nümerik Kontrollü Takım Tezgahı’ nı ABD Hava Kuvvetleri kullandı.

Geçen yıllar içerisinde Dünya nüfusu hızla artıyor, pazar koşulları değişiyor, insanlar ihtiyaçlarını karşılayacak daha kaliteli ürünlere daha hızlı ulaşmak istiyorlardı. Bu yönde evrimini sürdüren sanayi devrimi Üretim Süreçlerinin Otomasyonu aşamasına geçiş yaptı.  İmalatın otomasyonunu ileri safhalara taşımayı başaran elektronik ve bilgi teknolojileri devreye girdi. 1960 lı yılların sonlarında mikroçip bilgisayarlar hızla gelişti, ilk programlanabilir mantıksal denetleyici (PLC) ve bilgisayar destekli numerik kontrollü takım tezgahları üretim süreçlerinde yerlerini aldılar. Hızla gelişen teknolojiler ile 1970 li yıllarda Endüstriyel Robotlar ve Bilgisayar Ağları devreye girdi. 20. Yüzyılın son 10 yılında ise artık tam otomatik esnek imalat sistemleri kullanılmaya başlandı.

İlk PLC

Günümüzde gelinen noktada Endüstri 4.0 başlığı altında 4. Sanayi Devrimi yaşanıyor.  Bu devrim nesnelerin interneti, internetin hizmetleri ve siber-fiziksel sistemlerden oluşan bir değerler bütünü olarak tanımlanıyor. Otomasyon,  teknolojilerin ve değer zinciri organizasyonları kavramlarının kolektif bir bütünü olarak evrimini sürdürüyor.

Neden Endüstriyel Otomasyon?

Gelişen teknoloji ve bilgi akışı sayesinde, üretim tesislerinde bilgisayarlı yapılar çoğaldı ve hem üretim prosesleri, hem de yönetim metotları teknolojinin yoğun kullanıldığı noktalarda değerlendirildi. Makineleşme sürecinde yer alan tüm firmalar, gerek yarı otomasyon, gerek tam otomasyon sistemleri ile rekabet yarışında ayakta kalmaya çalışıyorlar.

Günümüz ekonomik şartlarında ürünü kaliteli, hızlı, güvenli ve rekabet edebilir şekilde üretmek oldukça önemli hale geldi. Bu noktada üretim hatlarına sistem kurmak isteyenlerin gerekli sistemin getirilerini ve götürülerini iyi analiz ederek ne tür bir otomasyon sistemine ihtiyaçları olduğunu belirlemeleri büyük önem taşıyor.

İlk bakışta otomasyon sistemi kurmak ya da yenilemek oldukça maliyetli bir iş gibi görünse de orta ve uzun vadede sağladığı faydalar göz önünde bulundurulduğunda bu miktar sorun olmaktan çıkıyor. Diğer bir dezavantajı da yatırım sahibi açısından istihdam giderlerinden sağlanan tasarruf nedeniyle iyi olsa da çalışanlar üzerinde yarattığı işsiz kalma stresi oluyor.

 Endüstriyel Otomasyonun Avantajları:

Hız: Hız belki de endüstriyel otomasyon sistemlerinin en önemli avantajı olarak düşünülebilir. Otomasyon ile daha hızlı üreten firmalar, rakip firmaları geride bırakarak pazarda bir adım önde yer alıyorlar.

 

 

 

 

Ürün Kalitesinde Artış: İyi bir otomasyon sistemi kaliteli ürünlere ortam hazırlıyor. Zaman ve hız avantajı beraberinde standardizasyonun, otomatik kontrolün, hata tespit ve hızlı düzeltme gibi proseslerin bütününden oluşan sistem üretim sahasının ve nihai ürünlerin kalitesinde artış sağlıyor. Kalite unsuru ise pazar rekabetinde çok kritik bir noktayı temsil ediyor.

 

 

 

Verimlilik:Otomasyon sistemleri neredeyse sıfır hata ile mükemmele yakın verimlilik ve hızda çalışıyor. Böylece insani sorunların yaşanmadığı, iş kazalarının minimuma indirgendiği, sürekli ve aynı tempoda çalışan makinaların var olduğu üretim tesislerinde verimlilik artışı sağlanıyor.

 

 

 

Esneklik: Esneklik anlamında oldukça büyük bir önem arz eden bu sistemler, anında müdahaleye izin veriyor ve değişimlere kolayca ayak uydurabiliyorlar.

 

 

 

 

Kontrol edilebilirlik:İnsanların verim ve çalışma konusundaki kontrollerinin çok dengeli sağlanamaması, üretim açısından büyük bir sorun oluşturuyor. Otomasyon sistemleri ile bilgisayar ekranlarından kolayca kontrol edilebilen teknolojik sistemler, bu anlamda yöneticilere büyük kolaylıklar sağlıyor.

Sonuç olarak; ürünlerin belirli standartlarda, belirli kalitede, hızlı ve üretim maliyetlerinin düşmesi nedeniyle hesaplı olarak sunulması endüstriyel otomasyon sistemlerine sahip firmalara pazarda rekabet gücünün ve dolayısıyla cironun artışı olarak yansıyor.  


Topuk Çember Makinesi


ESO Endüstriyel Otomasyon’dan Türkiye’de Bir İlk!

ESO Endüstriyel Otomasyon 11 yıldır çözüm ortağı olduğu, ülkemizin önde gelen lastik üreticisi Petlas için yepyeni bir Ar-Ge Projesini hayata geçirdi. Şirket Erdemtaş Makine ile birlikte Türkiye’ de ilk defa “Anahtar Teslimi Topuk Makinesi” tasarladı.

ESO Endüstriyel Otomasyon, projelerin otomasyon sistemlerini kusursuz ve güvenilir bir şekilde kuruyorken, mekanik makine imalat tarafında Erdemtaş Makine yer alıyor. ESO Group çatısı altında yer alan şirketler oluşturdukları güçlü sinerji ile ayrıca anahtar teslim fabrika montaj projelerinde de birlikte hareket ediyorlar.

Kusursuz Tasarım Yüksek Performans

Petlas’ın 2.000.000 m² alana yayılan Türkiye üretim üssünün fabrika montajı, makine imalatı ve otomasyon sistemlerinin kurulumu projesi kapsamında üretilen ürünün gereksinimlerini kadim profesyonelliği ile değerlendiren ESO Group Ar-Ge ekibi özel olarak otobüs kamyon lastikleri için “Anahtar Teslimi Topuk Makinesi” tasarladı. ESO Endüstriyel Otomasyon Türkiye’ de ilk defa tasarlanarak hayata geçirilen ürünün otomasyon tarafında; Asenkron, senkron ve Servo motorlarla çalışabilme, V/F, sensörlü veya sensörsüz vektör kontrol, servo kontrol metodları ile hız kontrol ve hareket kontrol uygulamaları, tekil veya ortak DC baralı çoklu motor uygulamaları, 12 veya 24 pulse doğrultucu alternatifleri ile sınırlı şebekelerde güvenli kullanım özelliklerine sahip servo sistemleri kullandı. ESO Endüstriyel Otomasyon’un kullandığı PLC sistemleri ise ölçeklendirilebilirliği ile uygulamaların özelleştirilmiş ve düşük maliyetli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor. Hızlı işlem ve maksimum kontrol kalitesi için en yüksek sistem performans artışı sağlayan sistem, akıllı ürün tasarımı sayesinde düşük maliyetli pano montajı ve sağlam tasarımıyla sorunsuz makine işletimi avantajlarını sağlıyor.

Tasarım aşamasının ardından Erdemtaş Makine ürünün mekanik üretimini gerçekleştirdi. ESO Endüstriyel Otomasyon ise süreçteki titiz ve profesyonel çalışmaları ile en ileri teknolojiyi sağlam ve güvenilir mekanik sisteme entegre etti. Üretim sürecinin ardından 1. Sınıf kalitede üretilen Topuk Makinesi ESO Group’ un vinç ve platformaları ile taşınarak yerinde devreye alındı. Deneme üretimi aşamasını başarı ile geçen ürün endüstrileşme yolunda hızla ilerliyor.

ESO Endüstriyel Otomasyon’ un Petlas Projesi çerçevesinde otomasyonunu yaptığı makinelerden bazıları; 8′ – 12′, 15′ – 24′, 20′ – 30′ Lastik İmal Makineleri, Batchoff Makinesi, Stok Feeder Kesim Makinesi, Kauçuk Kesme Giyotini, Oto Lastik Gözle Kontrol Makinesi İmalatı, Lastik Ambalaj Makinesi oldu.