ESO Endüstriyel Otomasyon’dan Türkiye’de Bir İlk!

ESO Endüstriyel Otomasyon 11 yıldır çözüm ortağı olduğu, ülkemizin önde gelen lastik üreticisi Petlas için yepyeni bir Ar-Ge Projesini hayata geçirdi. Şirket Erdemtaş Makine ile birlikte Türkiye’ de ilk defa “Anahtar Teslimi Topuk Makinesi” tasarladı.

ESO Endüstriyel Otomason, projelerin otomasyon sistemlerinin kusursuz ve güvenilir bir şekilde kurulumunu sağlarken, mekanik makine imalat tarafında Erdemtaş Makine yer alıyor. ESO Group çatısı altında yer alan şirketler oluşturdukları güçlü sinerji ile ayrıca anahtar teslim fabrika montaj projelerinde de birlikte hareket ediyorlar.

Kusursuz Tasarım Yüksek Performans

Petlas’ın 2.000.000 m² alana yayılan Türkiye üretim üssünün fabrika montajı, makine imalatı ve otomasyon sistemlerinin kurulumu projesi kapsamında üretilen ürünün gereksinimlerini kadim profesyonelliği ile değerlendiren ESO Group Ar-Ge ekibi özel olarak otobüs kamyon lastikleri için “Anahtar Teslimi Topuk Makinesi” tasarladı. ESO Endüstriyel Otomasyon Türkiye’ de ilk defa tasarlanarak hayata geçirilen ürünün otomasyon tarafında; Asenkron, senkron ve Servo motorlarla çalışabilme, V/F, sensörlü veya sensörsüz vektör kontrol, servo kontrol metodları ile hız kontrol ve hareket kontrol uygulamaları, tekil veya ortak DC baralı çoklu motor uygulamaları, 12 veya 24 pulse doğrultucu alternatifleri ile sınırlı şebekelerde güvenli kullanım özelliklerine sahip servo sistemleri kullandı. ESO Endüstriyel Otomasyon’un kullandığı PLC sistemleri ise ölçeklendirilebilirliği ile uygulamaların özelleştirilmiş ve düşük maliyetli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor. Hızlı işlem ve maksimum kontrol kalitesi için en yüksek sistem performans artışı sağlayan sistem, akıllı ürün tasarımı sayesinde düşük maliyetli pano montajı ve sağlam tasarımıyla sorunsuz makine işletimi avantajlarını sağlıyor.

Tasarım aşamasının ardından Erdemtaş Makine ürünün mekanik üretimini gerçekleştirdi. ESO Endüstriyel Otomasyon ise süreçteki titiz ve profesyonel çalışmaları ile en ileri teknolojiyi sağlam ve güvenilir mekanik sisteme entegre etti. Üretim sürecinin ardından 1. Sınıf kalitede üretilen Topuk Makinesi ESO Group’ un vinç ve platformaları ile taşınarak yerinde devreye alındı. Deneme üretimi aşamasını başarı ile geçen ürün endüstrileşme yolunda hızla ilerliyor.

ESO Endüstriyel Otomasyon’ un Petlas Projesi çerçevesinde otomasyonunu yaptığı makinelerden bazıları; 8′ – 12′, 15′ – 24′, 20′ – 30′ Lastik İmal Makineleri, Batchoff Makinesi, Stok Feeder Kesim Makinesi, Kauçuk Kesme Giyotini, Oto Lastik Gözle Kontrol Makinesi İmalatı, Lastik Ambalaj Makinesi oldu.