Sumitomo ESO Endüstriyel Otomasyonu Seçti

Dünya’nın pek çok ülkesinde fabrikası olan Sumitomo Rubber Grubu, Çankırı/ Türkiye Lokasyonundaki binek otomobil için radyal lastik üretim fabrikasının anahtar teslimi fabrika montaj projesi ve lastik imalat makineleri üretimi için ESO Endüstriyel Otomasyon’ u tercih etti.

Sumitomo Rubber Ako Lastik Sanayi olarak, 2013 yılında kurulan, 2015’ te faaliyete geçen şirket günde 30.000 adet lastik üretmeyi hedefliyor. Bu dev üretim tesisinin kusursuz olarak işlemesi için Sumitomo, anahtar teslimi fabrika montaj projesinde ESO Endüstriyel Otomasyon ve Erdemtaş Makinenin çatısı konumunda bulunan ESO Group ile çalışma kararı aldı.

Anahtar Teslimi Fabrika Montajında Tek Firma ile Çok Çözüm

Proje kapsamında ESO Group, Japonya’dan gelen makineleri kendi vinç ve platformları ile inşaatı tamamlanmış fabrika alanına taşıdı. Süreçlerdeki titiz ve profesyonel çalışmaları ile bir adım öne çıkan ESO Endüstriyel  Otomasyon ve kusursuz çalışan makineler üreten Erdemtaş Makine,  montaj alanı markalamasının ardından; mekanik montajı, elektrik montajı, elektrik beslemesinin verilmesi, akışkanlarının anahtarlardan makineye taşınması, makinenin içindeki dahili borulama işlemleri, makinenin enerjilendirilerek teste hazır hale getirilmesi ve testlerde ilgili personele eşlik ederek destek verilmesi işlerini tamamlayarak üretim yapılana kadar olan süreci başarı ile yönettiler. Bu proje için ESO Endüstriyel Otomasyon Çankırı’ da Şantiye de açarak yaşam alanı oluşturdu.

Tüm Süreçlerde Maksimum Güvenlik

ESO Endüstriyel Otomasyon, anahtar teslim fabrika montajı tarafında, elektrik ile ilgili çalışmalarını yürütürken her zaman olduğu gibi gerek sahanın gerekse kullanıcıların güvenliğine en üst düzeyde önem vererek hem kusursuz işçiliği hem de en kaliteli malzeme seçimini ön planda tuttu. Kullanılan kablolar uluslararası sertifikalara sahip ve halojensiz olup, elektrik ve mekanik özellikler için en zorlu gereksinimleri karşılayabiliyor. Bu anlamda enerji sürekliliğini ve güvenliği maksimum seviyede sağlıyor.

Güncel Teknoloji ile Yüksek Performans

Projenin ikinci etabında Sumitomo bazı makinelerin Türkiye’ de yapılması kararını aldı. Şirket bu noktada yine güçlü bir mühendislik yapısına ve sinerjiye sahip, ESO Group çatısı altında bulunan ESO Endüstriyel Otomasyonu ve Erdemtaş Makine’yi tercih etti.  Erdemtaş Makina üretimi yapılması planlanan makinelerin mekanik tarafında, ESO Endüstriyel Otomasyon ise otomasyon, elektrik ve kablolama tarafında Sumitoma’ ya çözüm ortağı oldu.

ESO Endüstriyel Otomasyon, imalatı tamamlanan, Lastik Kontrol Makinesinin otomasyonunu gerçekleştirdi. Böylece bitmiş olan lastiğin son fiziksel kontrollerinin yapımında önemli bir rol oynayan makine, kusursuz hareket ederek son kontrol noktalarında operatörlerin en önemli yardımcısı olmaya devam ediyor. İmalatı yapılan yarı mamul bölümü makinelerinden 160-170 derecede hamur halindeki lastiği mükemmel bir şekilde soğutup, yaprak haline getiren Batchoff Hattı ESO Endüstriyel Otomasyonun kullandığı kaliteli ürünler ve mükemmel işçilik sayesinde lastiğin güvenilirliğini maksimum seviyeye taşıyor.  Ayrıca, lastiği içerden pişiren bladder torbasının lastiğe yapışmasını önlemek için yapılan boyamada kullanılan Bladder Boyama Ünitesi, Bladder Enjeksiyon Besleme Ünitesi ve lastik ile çemberi arasındaki dolgu malzemesinin üretildiği Çember Dolgu Makinesi de ESO Endüstriyel Otomasyonun kurduğu sistem otomasyonları ile birlikte fabrikada üretim verimliliğini arttırıyor.

Verileriniz ve Bilgileriniz Güvence Altında

ESO Endüstriyel Otomasyon, üretimi yapılan tüm makinelerin otomasyonunda veri aktarım gecikmelerini önlemek ve üretim kalitesini artırmak için senkronize PLC ve ağ taraması sunan, buna ek olarak tüm çıkış modülleri, pozisyon saptama sensörleri ihtiyacını ortadan kaldıracak ve toplam sistem maliyetlerini azaltacak şekilde daha hassas kontrol için senkronize edilebilen PLC ler kullandı. Hizmet kalitesinin yanı sıra kullandığı malzemelerin kalitesinden de asla ödün vermeyen ESO Endüstriyel Otomasyon’ un sistemde kullandığı bu PLC ler, ağ çöktüğünde ve PC veritabanı sunucusu ile haberleşme durduğunda tüm otomasyon sisteminin durmasının önüne geçilecek şekilde önemli üretim bilgilerini PLC’nin dahili veri tabanında depolayabilir ve geri yükleyebilir özellikte.

 

Esnek Motor Seçimi

ESO Endüstriyel Otomasyon, otomasyon sisteminin sürücü tarafında fabrikaların ve son kullanıcıların üretim güvenliğinin, verimliliğinin artmasını sağlayan,  basit hareket modüllerine ve yüksek sınıf hareket kontrol sistemlerine sahip ürünler kullanıldı. ESO Endüstriyel Otomasyon’un titizlikle kurguladığı sürücüler ayrıca mekanik ve elektronik sistemlerin uyumlu şekilde birlikte çalıştırılmalarına ilişkin zaman alan ve ayrıntılar içeren işlemleri en aza indirmek için çok sayıda yenilikçi ve kullanıcı dostu fonksiyonla donatıldı. Sistemde kullanılan sürücüler;  mükemmel gerçek çalışma özellikleri ve modern yüksek seviye makine performans gereksinimlerini fazlasıyla karşılayan maksimum pozisyonlama hassasiyeti ve işleme hızına sahip olmalarının yanı sıra esnek motor seçimi ve kullanıcı dostu yazılımları ile de üretim sahasında avantajlar sağlıyor.

ESO Endüstriyel Otomasyon, diğer bir lastik devi Brisa’nın Aksaray’ da bulunan Lastik Üretim Üssü’nün Anahtar Teslim fabrika Montaj ’ ını da gerçekleştirmişti.